Tjänster

Tjänster

Manuell behandling

Vi använder oss av olika manuella tekniker för att behandla funktionsstörningar i såväl muskler och leder som i nervsystemet. Med den manuella behandlingen ger vi kroppen förutsättningar för återuppbyggande träning.

TPM Active

TPM Active (The Performance Matrix Active) är ett unikt screening system för identifiering av rörelsedysfunktioner hos aktiva och idrottande människor. Detta system lokaliserar svagheterna och pekar på om det gäller styrka eller kontroll. Genom att korrigera dessa rörelsedysfunktioner kan vi minska risken för skada och även förbättra prestationen. Läs mer »

TPM Running Matrix

TPM Running Matrix är ett screeningtest som används av såväl elit- som rekreationsidrottare. Det är utvecklat för att hitta alla områden i löprörelsen som behövs för en effektiv löpstil. Läs mer »

TPM Golf Matrix

Behöver du träna upp de muskler som gör dig mer stabil och ger kraft åt din sving? Behöver du mer kroppskontroll, rörlighet och styrka så att tekniken sitter och din golfrunda förbättras? Vi kan göra en screening med TPM Golf Matrix. Läs mer »

Ultraljudsscanning

Vi använder oss av ultraljudsdiagnostisering som ett komplement till den kliniska undersökningen. Detta ger oss ytterligare en dimension i undersökningen vid diagnosställande och är även ett bra verktyg för att se progression av läkning t.ex vid en muskelbristning eller kärlinväxt i sena. Läs mer »

Specifik och individuellt inriktad träning

Utifrån undersökningen lägger vi upp individuellt anpassade träningsprogram, där varje övning har ett specifikt syfte.

Aquajogger

Avlastande träning med Aquajogger i vatten är dels ett bra komplement för att bibehålla kondition under rehabiliteringsperioden men även för att träna upp rörlighet, styrka och uthållighet under låg belastning.

Akupunktur

Kropps akupunktur och även öron akupunktur använder vi i behandling av olika tillstånd.

Stötvågsbehandling

Behandling med fokuserad stötvågsbehandling efter lokalisation med hjälp av ultraljudssacnning. Exempel på diagnoser är tendinos (axel, armbåge, hälsena m.m.), mjukdelsförkalkning, kalkaxel, löparknä, hopparknä, hälsporre, plantarfascit, ärrbildning efter muskelbristning.

Laserbehandling

Vi använder oss av Irradias MID-LITE 904 som är en professionell medicinsk laser som avger ett infrarött laserljus för att reducera smärta och inflammation samt främja läkning.

Dynamic tape

Dynamic Tape är en unik, kraftigt elastisk tejp skapad av en australiensisk muskeloskeletalt inriktad fysioterapeut för att kontrollera belastning och modifiera rörelsemönster. Tejpen användas mycket av idrottare men det finns stora användningsmöjligheter för andra muskeloskeletala och neurologiska problem. Läs mer »

Digital artrosbehandling med Joint Academy

Joint Academy kopplar ihop dig som har knä -och höftartros med en personlig fysioterapeut via en app i din mobiltelefon. Du blir därefter stöttad genom ett behandlingsprogram bestående av anpassad sjukgymnastik och pedagogisk utbildning.  Läs mer »