TPM Running Matrix

TPM Running Matrix

Intresserad av löpning?
Varje år inser många vikten av att hålla sig starka och vältränade. Löpning blir då ett naturligt sätt att hålla sig i form. Flera forskningsrapporter visar dock att så många som 40-70% av alla löpare har minst en skada varje år. Under bara ett pass tar vi cirka 850 steg per kilometer (5 min/km) och vid varje steg belastas kroppen med 3-5 gånger din kroppsvikt. Det är mycket belastning för kroppens skelett och muskler att hantera. Många skador smyger sig på utan att man riktigt märker det, framförallt när träningen blir lite för enformig och saknar ett helhetsperspektiv.

Är du stark nog att hantera din löpstil?
Det är mer komplicerat än att bara ta på sig rätt löparsko för att undvika skador. Vi människor rör oss i tredimensionella riktningar, samtidigt som vi rör oss framåt. Vi producerar kraft i en kroppsdel och absorberar kraft i annan. Kroppen kräver både koordination, styrka, balans och aerobisk kapacitet samtidigt. För att se hur din kropp hanterar denna belastning rekommenderar vi en analys via TPM Running Matrix.

TPM Running Matrix unika rörelseanalys av din kropp tillåter dig att titta djupare på ditt rörelsemönster för att reda ut de problem som du förmodligen har gått alldeles för länge med. Vi tittar på din kontroll och styrka vilket behövs som effektiv löpare och ser vad du behöver förbättra.

Hur fungerar det?
TPM Running Matrix är ett screeningtest som används av såväl elit- som rekreationsidrottare. Det är byggt för att analysera alla områden i löprörelsen som behövs för en effektiv löpstil.

”Jag kommer inte ihåg exakt hur många poäng jag fick vid den första screeningen men jämfört med de poäng jag fick vid den andra screeningen några månader senare var det en klar förbättring, vilket också visade sig vid mina löprundor där jag i stort sett nu var smärtfri. Jag genomförde sedan både Springtime och Göteborgsvarvet med för mig mycket tillfredsställande sluttider till ett minimum av icke önskvärda obehag och problem.
Min tid hos er gav mig många härliga stunder. Även idag har jag stor nytta av de program som jag fick av er när problem uppstår vid mina löprundor.”
Ulf Axèn

Varför ska du slösa tid och träna allt när dina problem kan isoleras och återtränas specifikt.
Med
TPM Running Matrix ser vi den hela bilden.